kandy

Hotels in Kandy

Sorteer:
Sterren:
Toon:

Via Sri Lanka Travel boekt u gemakkelijk een hotel in Kandy tegen de beste prijs. Wij bieden meer dan 10 hotels in Kandy aan, die u via onze website gemakkelijk kunt bekijken. Door te boeken via Sri Lanka Travel weet u zeker dat u het beste hotel boekt, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie in Sri Lanka. Naast hotels is het ook mogelijk om een rondreis naar Kandy te boeken via Sri Lanka Travel of een excursie in Kandy. Een hotel boeken via Sri Lanka Travel staat garant voor optimale zekerheid en een zorgeloze vakantie.

Kandy is de 2e grote stad van Sri Lanka en is het centrum van de Singhalese cultuur. In de stad heerst een gezellige sfeer en de pittoreske omgeving is prachtig. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat. Bezienswaardig is de de tempel van de tand, de Dalada Miligawa. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie van Sri Lanka bewaard; n.l. Boeddha's linker boventand. Deze tand werd door een dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De tempel staat pal naast het prachtige Kandy meer. De tempel op zich is al een kunstwerk. Prachtig versierd met zilver en ivoor beslagen deuren. Schitterend houtsnijwerk en fraai beschilderde wanden.

De beroemde Esala Perahera is een jaarlijks spektakel. Tijdens deze processie met ontelbare, versierde olifanten, vuurspuwers, dansers en muzikanten wordt de heilige tand in processie door de straten gedragen. Een evenement dat niet mag ontbreken in uw agenda.Neem contact op