Alle antwoorden op een rij

Veelgestelde vragen

tourist-sigiriya-srilankatravel

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Sri Lanka en wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt u vast een selectie van de meest gestelde vragen.

Reizen naar Sri Lanka en het Coronavirus

Wat is het actuele reisadvies van de overheid voor Sri Lanka?

Bekijk het reisadvies voor Sri Lanka van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/sri-lanka/reizen/reisadvies

Kan ik een reis naar Sri Lanka boeken bij Sri Lanka Travel op basis van de nieuwe inreisregels die gelden voor Sri Lanka vanaf 31 augustus 2022?

Ja, u kunt bij Sri Lanka Travel een reis boeken naar Sri Lanka op basis van de nieuwe inreisregels die gelden vanaf 31 augustus 2022. Voor Nederlanders en Belgen die volledig zijn ingeënt en ook die niet (volledig) zijn ingeënt tegen Covid-19 kunnen wij een reis boeken. Het reisadvies vanuit de overheid staat per 31 augustus 2022 weer op geel.

Sri Lanka zelf stelt de volgende voorwaarden;


Volledig gevaccineerde personen tegen COVID-19:

 • U dient een Engelse verklaring te laten zien bij aankomst dat u volledig bent gevaccineerd.
 • U dient in het bezit te zijn van immigratie formulieren en een visum, dit dient u vooraf aan uw reis in orde gemaakt te hebben.
  Klik hier voor het afsluiten van uw visum.
 • Bij aankomst is er geen quarantaine verplichting meer en u ondergaat niet meer ter plaatse een PCR test, dit is vanaf 1 oktober 2021 afgeschaft. 
 • Kinderen van 0 – tot 12 jaar zijn vrijgesteld van vaccinatie en kunnen meereizen op de vaccinatiebewijzen van de ouders
 • Kinderen tussen de 12 – 18 jaar die niet zijn gevaccineerd (of niet volledig zijn gevaccineerd, bij kinderen geldt 1 vaccinatie als volledig gevaccineerd) dienen een negatieve PCR test te tonen niet ouder dan 72 uur voor vertrek of een Antigeen test niet ouder dan 48 uur met reiscertificaat.


Als u niet gevaccineerd bent:

 • U moet voor uw vertrek naar Sri Lanka en bij aankomst in Sri lanka een negatieve PCR testuitslag laten zien die maximaal 72 uur oud is op moment van vertrek naar Sri Lanka of een Antigeen test niet ouder dan 48 uur met reiscertificaat. Kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan vrijgesteld
 • U dient in het bezit te zijn van immigratie formulieren en een visum, dit dient u vooraf aan uw reis in orde gemaakt te hebben.
  Klik hier voor het afsluiten van uw visum.
 • U hoeft bij aankomst niet meer in quarantaine, zolang de PCR test maar negatief is.


Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Kan ik alvast een reis naar Sri Lanka boeken?

Het reisadvies voor Sri Lanka staat per 31 augustus 2022 weer op geel. Reizen naar Sri Lanka kunnen weer geboekt worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Is een negatieve PCR testuitslag verplicht bij aankomst op het vliegveld in Sri Lanka?

Voor volledig gevaccineerden tegen Covid-19 is bij aankomst in Sri Lanka niet langer vereist om een negatieve testuitslag te tonen, dit geldt vanaf 1 maart 2022.
Als u niet of niet volledig bent gevaccineerd moet voor uw vertrek naar Sri Lanka en bij aankomst in Sri lanka een negatieve PCR testuitslag laten zien die maximaal 72 uur oud is op moment van vertrek naar Sri Lanka of een Antigeen test niet ouder dan 48 uur met reiscertificaat. Kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan vrijgesteld.

Wat gebeurd er op het moment dat mijn toekomstige reis nog steeds niet door kan gaan door reisbeperkingen?

In dat geval nemen wij enkele weken voor vertrek contact met u op om de mogelijkheden door te nemen. De meeste klanten kiezen ervoor om de reis te verzetten naar een latere periode. 

Reizen naar de Malediven en het coronavirus

Wat is het actuele reisadvies van de overheid voor de Malediven?

Bekijk het reisadvies voor de Malediven van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/maldiven/reizen/reisadvies

Mag ik op dit moment als toerist naar de Malediven reizen en welke documenten zijn vereist?

Het inreisverbod is opgeheven en de Maldiven laten (toeristische) reizigers weer toe. Het Nederlandse reisadvies voor de Malediven is op dit moment geel.

U krijgt een visum bij aankomst in de Malediven op voorwaarde dat u voldoet aan de volgende eisen:

 • U in het bezit bent van een vaccinatiebewijs (in het Engels), waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent, minimaal 14 dagen of langer geleden, met een vaccin dat is goedgekeurd door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)
 • U dient een negatief PCR-testresultaat te kunnen tonen, dat niet ouder is dan 96 uur bij vertrek naar de Malediven
 • U dient 48 uur voor aankomst op de Malediven een gezondheidsverklaring te hebben ingevuld via het portal IMUGA (informatie in het Engels).
  Klik hier voor het gezondheidsformulier.

Kan ik alvast een reis naar de Malediven boeken?

Een reis maken naar de Malediven is weer goed mogelijk. Het reisadvies vanuit de overheid voor de Malediven is geel. Wilt u een reis boeken naar de Malediven neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Voor een reis naar de Malediven is een Covid-19 verzekering verplicht, hoe sluit ik deze af?

Voor een reis naar Malediven is op dit moment een Covid-19 verzekering verplicht die de kosten dekken als u ter plaatse een Corona besmetting zou krijgen en moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Deze verplichte verzekering dient u vooraf uw reis af te sluiten. Dit kan online via deze link >>

Wat zijn de coronamaatregelen op de Malediven?

De lokale overheid heeft bepaalde maatregelen genomen:
Op dit moment is het mogelijk om als toerist de Malediven in te reizen echter wel onder bepaalde restricties.

 • Houdt sociale afstand, minstens 1,5 meter
 • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht zolang de 1,5 meter gehandhaafd kan worden, mocht dit bijvoorbeeld niet te handhaven zijn in een restaurant, dan mag het masker af zodra u eenmaal aan tafel zit. Kinderen hoeven geen mondkapje te dragen.
 • Was de handen 20 + seconden met zeep of gebruik producten op alcoholbasis
 • Nies, hoest in de holte van je arm of in een papieren zakdoek

Welke documenten zijn vereist voor de terugreis naar Nederland vanuit de Malediven?

Als u vanuit de Malediven naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u onderstaande bewijzen moet kunnen laten zien;

 • Vaccinatiebewijs; hieruit moet blijken dat u volledig gevaccineerd bent tegen Covid-19. (Engelse versie)
 • Testbewijs; een negatief testbewijs die niet ouder mag zijn dan 48 uur voor vertrek naar Nederland.
 • Een herstelbewijs; uw positieve PCR test mag niet korten zijn dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden bij u zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.
 • Kinderen tot 12 jaar mogen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

Moet ik ook in (thuis)quarantaine als ik terugkom uit de Malediven?

Bij terugkeer vanuit de Malediven hoeft u niet in (thuis)quarantaine bij aankomst in Nederland.

Reserveren bij Sri Lanka Travel

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of u uw reservering kunt wijzigen hangt af van de status van uw reservering en van de voorwaarden die aan uw vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de airline bepaald en niet door Sri Lanka Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Sri Lanka Travel moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en er zijn aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Kan ik mijn reservering met creditcard betalen?

Sri Lanka Travel accepteert geen creditcardbetalingen.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. U kunt uw annulering sturen per email. Na ontvangst wordt uw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kunt u terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Normaliter is het zo dat de kosten hoger worden naarmate de vertrekdatum dichter nadert. Indien u tickets heeft gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat uw annulering behandeld is krijgt u per email hiervan de bevestiging. U kunt deze nota indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik veilig en vertrouwd boeken bij Sri Lanka Travel?

Ja, want Sri Lanka Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: http://www.sgr.nl/.

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:
- (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: http://www.calamiteitenfonds.nl/.

Wat is een preferentie?

Een preferentie is een voorkeur. Deze wordt doorgegeven aan de betreffende uitvoerder, maar kan nooit gegarandeerd worden. Het gaat hier om zaken als stoelvoorkeur, ligging van de kamers, dieetwensen, etc.

Wat houdt de privacy policy in?

Sri Lanka Travel gaat zeer zorgvuldig met uw gegevens om zoals vermeldt in het privacy statement.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Sri Lanka Travel gaat zeer zorgvuldig om met uw privacy. De gegevens die u invult voor het maken van een boeking of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen.
De door u ingevulde gegevens worden, indien u dit heeft aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.
Uw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Kan ik een afspraak maken en langskomen op jullie kantoor ?

I.v.m grote drukte zijn op dit moment enkel telefonische belafspraken mogelijk. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Hoe kan ik Sri Lanka Travel buiten kantoortijden bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die u heeft ontvangen bij uw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per email en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Reisdocumenten en visum

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka en de Malediven?

Sri Lanka:
Voor Sri Lanka is sinds 1 januari 2012 een visum verplicht. Uw paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Om Sri Lanka binnen te mogen dient u in het bezit te zijn van een visum. Het visum voor Sri Lanka kunt u voor vertrek direct online aanvragen via Visum Sri Lanka of via https://www.srilankaevisa.lk/


Malediven:
Voor de Malediven krijgt u het visum bij aankomst gratis. Dit visum geldt voor max. 30 dagen en kan ter plaatse verlengd worden tot 90 dagen. Om het visum bij aankomst te krijgen dient de reiziger te beschikken over een vliegticket naar huis of de volgende bestemming en een hotelreservering.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Sri Lanka en de Malediven?

Voor uw reis naar Sri Lanka en/of de Malediven is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en ook voor uw reis terug naar Nederland. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is.

Mijn paspoort wel of niet afgeven tijdens mijn reis in Sri Lanka?

Tijdens het inchecken bij de hotels tijdens uw reis in Sri Lanka zal om uw paspoort gevraagd worden. De hotels moeten wettelijk een registratie bijhouden waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen. 

Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig?

Per 26 juni 2012 dient iedere reiziger een eigen paspoort te hebben en te beschikken over een toeristenvisum. 
Voor reizen van en naar Sri Lanka en de Malediven moeten kinderen onder de 18 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een toestemmingsformulier waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven. Meer informatie en een voorbeeldbrief vindt u op de volgende pagina klik hier >>>

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van de restantbetaling binnen enkele dagen per mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Verzekeringen en garanties

Is Sri Lanka Travel lid van SGR en Calamiteitenfonds?

Sri Lanka Travel is aangesloten bij het SGR en het Calamiteitenfonds onder de naam Sri Lanka Travel en NL Travel Center B.V.
Alle reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen onder de garantie van het SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Wat voor reisverzekeringen heb ik nodig voor een reis naar Sri Lanka en/of de Malediven?

Het afsluiten van een goede reis-en/of annuleringsverzekering is noodzakelijk voor een vakantie naar Sri Lanka en/of de Malediven. Via onze website kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden met deze werelddekking.

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met ASR Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.


De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een been ongeval krijgt op reis en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.

Klik hier >> Voor het afsluiten van een kortlopende reisverzekering van ASR Verzekeringen.

Vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten.


De annuleringsverzekering

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

Ook bij ‘last-minute' reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

Klik hier >> Voor het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering van ASR Verzekeringen.


Belangrijk

Annuleringskosten, vanwege een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten al bestond of klachten veroorzaakte, worden niet vergoed.

Dit geldt voor alle verzekerden, familieleden in de 1e en 2e graad en huisgenoten.

Deze uitsluiting is niet van toepassing indien de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis wordt afgesloten.

Geneesmiddelen en vaccinaties

Heb ik inentingen nodig voor Sri Lanka?

Voor informatie over vaccinaties verzoeken wij u om contact op te nemen met Thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen u een goed advies geven over benodigde vaccinaties.

Kan ik mijn geneesmiddelen meenemen en zijn deze verkrijgbaar in Sri Lanka?

Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen. Het is mogelijk dat deze medicijnen in Sri Lanka of de Malediven niet verkrijgbaar zijn. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee. Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft, dit om bij een eventuele artsenbezoek taalproblemen te voorkomen. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw huisarts. Aan te raden is om een medisch paspoort mee te nemen. In het Europees Medisch Paspoort worden gegevens vermeld over medicijngebruik, ziekten en aandoeningen. Het is tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar, onder meer bij huisartsen en apotheken. Als u geneesmiddelen meeneemt op reis die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet u voor deze geneesmiddelen een gelegaliseerde Engelstalige medische verklaring bij u hebben. Het reizen met deze geneesmiddelen zonder verklaring is strafbaar. Op www.hetcak.nl vindt u welke geneesmiddelen onder de Opiumwet vallen en hoe u deze verklaring kunt aanvragen om problemen te voorkomen. De verklaring is een jaar geldig na de door u opgegeven ingangsdatum. Vraag de verklaring minimaal vier weken voor vertrek aan. Het is raadzaam zelf een reisapotheek met reguliere geneesmiddelen mee te nemen zodat u deze niet ter plaatse hoeft aan te schaffen.

Vliegen

Hoe lang is het vliegen naar Sri Lanka?

Vliegen naar Sri Lanka is vaak met een overstap, inclusief overstap, naar Sri Lanka bedraagt de reistijd ongeveer 12 uur. Het grootste vliegveld van Sri Lanka (Bandaranaike International Airport) ligt bij Katunayake op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Colombo.

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Wanneer kan ik online inchecken?

Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (verschilt per airline) vast online in te checken. U reserveert zelf dan zelf uw stoel, print uw eigen instapkaart en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven. Zorg dat u in ieder geval 2,5 á 3 uur vóór vertrek van uw vlucht incheckt op het vliegveld. Als u bijvoorbeeld meer beenruimte wilt, niet of juist wel bij de WC wilt zitten maakt u meer kans als u vroeg incheckt.

Kunnen er stoelen gereserveerd worden bij het boeken van de vliegtickets?

Bij sommige vliegmaatschappijen kunnen wij bij het reserveren van het ticket de stoelen uitkiezen, tegen betaling of gratis. Geef hiervoor uw voorkeur door bij reserveren. Daarnaast is het bij vrijwel alle vliegmaatschappijen mogelijk om 24-30 uur (verschilt per airline) vóór vertrek online in te checken. U kunt dan nogmaals de stoelen zien en/of eventueel wijzigigen en vaak is het mogelijk de instapkaart vast uit te printen. Het is echter nog steeds noodzakelijk om minimaal 2,5-3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op het vliegveld (en uw stoelwensen nogmaals uit te spreken).

Aankomst en verblijf in Sri Lanka en de Malediven

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben dan kunt u contact opnemen met onze agent ter plaatse. U kunt dit ook kenbaar maken bij uw chauffeur/gids. Zij kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens van ons contact ter plaatse staan op de voucher vermeldt die u heeft ontvangen.

Moet ik een klamboe meenemen op reis naar Sri Lanka?

U hoeft geen klamboe mee te nemen op uw reis. Waar nodig is deze beschikbaar in de accomodatie waar u verblijft.

Hoe herken ik de chauffeur bij aankomst op het vliegveld in Sri Lanka?

Uw chauffeur herkent u bij aankomst op het vliegveld in Sri Lanka aan het bordje met uw naam en Sri Lanka Travel erop. Ook heeft u alle contactgegevens van onze reisagent in uw reisbescheiden.

Wat is het tijdsverschil tussen Sri Lanka en Nederland?

Op Sri Lanka is het 4,5 uur later dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 3,5 uur later.

Hoe zit het met de geldzaken in Sri Lanka?

De Sri Lankaanse munteenheid is de Rupee. De waarde van 1 euro is ongeveer 370 rupee (mei 2022). Er worden biljetten gebruikt van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 rupee. Geld wisselen kan op het vliegveld, bij de hotels en in de meeste grotere plaatsen is er ook een bank aanwezig. Handig is om direct geld te pinnen op het vliegveld bij aankomst. U kunt ook in de toeristische gebieden geld pinnen. De betere hotels en restaurants accepteren ook betalingen per creditcard.

Is Sri Lanka een veilig land om door te reizen?

Sri Lanka is een veilig en prettig land om door te reizen. Desondanks dient u net als in ieder land,een bepaalde voorzichtigheid in acht te nemen. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam uw waardepapieren in de kluis van uw hotel te leggen. Ook is het handig altijd het kleingeld bij de hand te hebben; in de bus of taxi kunt u dan betalen zonder uw portemonnee tevoorschijn te halen.
Pas op met het kopen van sieraden, deze kunnen namaak zijn, dus veel te duur. Laat u door deze waarschuwingen niet afschrikken, met wat mensenkennis en voorzichtigheid zal u weinig gebeuren.

Is het geven van fooien gebruikelijk in Sri Lanka?

In Sri lanka is het gebruikelijk om aan de serveersters, kamermeisjes en de jongen die helpt met de bagage een kleine fooi te geven(100 -150 Rupee). In de betere restaurants is het gebruikelijk ongeveer 10% fooi te geven. Ook de mensen die bij tempels op uw schoenen passen verwachten een kleine fooi. Als u een foto maakt van slangenbezweerders of bijvoorbeeld theepluksters is het gebruikelijk om een fooi te geven. De chauffeur/gids tijdens uw reis verwacht ook een fooi. Gebruikelijk is ongeveer 1500 Rupee aan te houden wanneer u met 2 personen reist. Reist u met een groter gezelschap hou dan ongeveer 500 Rupee per persoon aan.

Waar slaapt de chauffeur tijdens onze reis?

Indien u een volledig complete reis bij ons heeft geboekt slaapt de chauffeur niet in hetzelfde hotel als u. Er zijn hier andere voorzieningen voor getroffen door ons kantoor ter plaatse.

Heb ik een wereldstekker nog tijdens mijn reis in Sri Lanka en de Malediven?

In Sri Lanka en de Malediven hebben ze andere stopcontacten dan bij ons in Nederland en België. U heeft daarom een speciale wereldstekker nodig. Handig als u deze vooraf uw reis al aanschaft zodat u uw apparaten zoals uw telefoon makkelijk kunt blijven gebruiken. Deze stekkers kunt u kopen bijvoorbeeld bij een ANWB winkel of online. 

Na mijn reis

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Het kan altijd zo zijn dat u op de vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost door het direct te melden aan onze reisagent. Ook is Sri Lanka Travel via email en Whattsapp altijd te bereiken. Indien het probleem ter plaatse niet is opgelost, dan dient u uw klacht schriftelijk of per e-mail bij ons in te dienen.
Klachten die later dan één maand na terugkomst worden ingediend kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Hoe kan ik een review/recensie geven over de gemaakte reis met Sri Lanka Travel?

Na afloop van uw reis zijn wij benieuwd naar uw ervaringen. Uw review kunnen wij plaatsen op de website van Sri Lanka Travel. Dit doen wij zonder het emailadres en enkel met de voornaam. Na uw reis ontvangt u een enquete en kunt u deze met ons delen of u stuurt ons een e-mail met uw ervaringen.

Neem contact op