vatadage-polonnaruwa

Hotels in Polonnaruwa

Sorteer:
Sterren:
Toon:

Via Sri Lanka Travel boekt u gemakkelijk een hotel in Polonnaruwa tegen de beste prijs. Wij bieden meer dan 2 hotels in Polonnaruwa aan, die u via onze website gemakkelijk kunt bekijken. Door te boeken via Sri Lanka Travel weet u zeker dat u het beste hotel boekt, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie in Sri Lanka. Naast hotels is het ook mogelijk om een rondreis naar Polonnaruwa te boeken via Sri Lanka Travel of een reis op maat naar Polonnaruwa. Een hotel boeken via Sri Lanka Travel staat garant voor optimale zekerheid en een zorgeloze vakantie.

Polonnaruwa was van de 11e tot d 13e eeuw de hoofdstad van Sri Lanka. In Polonnaruwa is meer te zien en laat minder aan de verbeelding over dan Anuradhapura. Dankzij zijn jongere geschiedenis zijn de monumenten in een betere staat. Ornamentele friezen en kunstzinnig uitgehakte pilaren versieren de meeste monumenten. Hierdoor kan iedere bezoeker zich veel beter een beeld vormen van zijn oude geschiedenis.

Rond het terras van de tand in het hart van de stad vinden we 12 van de mooiste gebouwen. Het Vatadage en het Thuparama monument zijn het meest tot de verbeelding sprekend. Verder weg van het centrum van de stad is de Gal Vihara met vier standbeelden van Boeddha. Uitgehakt uit een enkele granieten wand kan dit beschouwd worden als een meesterwerk van de Sri Lankaanse kunst. Andere bezienswaarigheden zijn het Lotus bad, het Medirigiriya en het Lankatilake gebouw.

Neem contact op