Rondreizen Yala National Park

yala-national-park-olifanten-sri-lanka-travel

Yala National Park

Naast de vele bezienswaardigheden bezit Sri Lanka verschillende natuurparken en stukjes ongerepte jungle. Een tiende deel van Sri lanka valt onder het departement Wildlife Conservation.
Het meest bezochte park van Sri Lanka is het Yala National Park. Het is een met dicht struikgewas bedekt bos, maar is de beste plaats voor bezoekers om wilde olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien. In de afgelopen jaren zijn ook de kansen gestegen om luipaarden en zwijnen te zien. In de eerste maanden van het jaar trekken soms felle regenbuien over dit gebied, maar is ook de periode om grote kuddes herten of olifanten met hun kalfjes te zien. Bijzonder is ook de paringsdans van de pauw.
In het Yala National Park bevinden zich een aantal kleine bungalows om een paar nachten door te brengen in de wildernis. Deze bungalows worden verlicht door olielampen en zijn verder beperkt uitgerust. Het is een unieke gelegenheid om te overnachten in een omgeving waar dicht bij de bungalows kudde herten, zwijnen en zelfs olifanten voorbij trekken. Bezoekers aan het park worden begeleid door gidsen (trackers), die u in het park aanwezig wild kunnen laten zien.

Yala National Park

Bestemming:
Sorteer:
Toon:
Neem contact op