Streekinformatie

Centraal Sri Lanka

trein-theeplantages-nuwara-eliya-kandy-srilankatravel

Centraal

In centraal Sri Lanka vindt u de hogergelegen plaatsen Kandy en Nuwara Eliya. Ook het befaamde olifantenweeshuis van Pinnawela en nationale parken als de Horton Plains en Knuckles Range vindt u hier.

Bezienswaardigheden in Midden Sri lanka

Kandy

De 2e grote stad van Sri Lanka, Kandy, is het centrum van de Singhalese cultuur. In de stad heerst een gezellige sfeer en de pittoreske omgeving is prachtig.

De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende beregen zorgen voor een aangenaam klimaat. Bezienswaardig is de de tempel van de tand, de Dalada Miligawa. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie van Sri Lanka bewaard; n.l. Boeddha's linker boventand. Deze tand werd door een dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De tempel staat pal naast het prachtige Kandy meer.

De tempel op zich is al een kunstwerk. Prachtig versierd met zilver en ivoor beslagen deuren. Schitterend houtsnijwerk en fraai beschilderde wanden.

De beroemde Esala Perahera is een jaarlijks spektakel. Tijdens deze processie met ontelbare, versierde olifanten, vuurspuwers, dansers en muzikanten wordt de heilige tand in processie door de straten gedragen.

Een evenement dat niet mag ontbreken in uw agenda.

Adam's Top

Adam's Top wordt door velen aanbeden. Er wordt door de boedhisten gedacht dat de mysterische voetafdruk op de top, van boeddha is, andere geloven dat dit de voetafdruk van de bijbelse Adam is. Het uitzicht vanuit de top is adembenemend mooi, vooral bij zonsopgang. De pittige tocht naar de top blijft een prachtige ervaring.

De heilige voetprint door alle gelovigen in Sri Lanka gerespecteerd is gelegen in Samanal Kanda, het centrale heuvelgebergte. Boeddhisten geloven dat de voetprint van god Buddha is, Hindoeisten geloven dat het van God Shiva is. Christenen en moslims geloven dat het van de Bijbelse Adam was.

Nuwara Eliya

Midden in het hart van het theegebied ligt op 1890 meter boven zeeniveau dit schitterende dorpje. Met prachtige huizen in Engelse stijl, goed onderhouden grasvelden en hagen. Een Anglicaanse kerk en de beroemde golfbaan geven deze plek een koloniale ambiance.

Door de hoogte is het er koel en aangenaam. Een verademing na het drukke en hectische Colombo.

Hatton

Hatton is een klein plaatsje in de hooglanden van Sri Lanka. U bevindt zich hier in het hart van het thee-plantage gebied. Hatton vormt de toegang tot het omringende gebied met als hoogtepunten de Adam's Peak en Nuwara 

Horton Plains

De Horton Plains vormen een beschermd natuurgebied in de hooglanden van Centraal Sri Lanka. In dit gebied dat het startpunt is voor drie grote rivieren leven hier talloze dieren die enkel op Sri Lanka voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Sri Lankaanse olifant en de Sri Lankaanse luipaard. Verder heeft u hier kans op otters, wilde katten, herten en everszwijnen. Prachtige locaties die zeker een bezoek waard zijn, zijn World's End en Baker's Falls.

Neem contact op