Streekinformatie

Westkust

strand-bentota-srilankatravel

Westkust

De westkust van Sri Lanka is het meest ontwikkeld qua toerisme. U vindt hier diverse bekende badplaatsen als Negombo, Kalutara, Bentota, Beruwela en Induruwa. Ook de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo en het vliegveld liggen aan de westkust.


Bezienswaardigheden in Westkust

Colombo

Colombo is de grootste stad in Sri Lanka en het economische hart . De meeste toeristen beginnen hun verblijf in deze stad. Colombo is 45 minuten rijden vanaf Bandaranayake Int. Airport.

De stad is erg groot met een bevolking van ongeveer 1 miljoen. Het is een etnische smeltkroes van verschillende culturen, nationaliteiten en geloven in Sri Lanka.

Ook al heeft Colombo een rijk verleden, het is ook een bruisende, moderne metropool met een westers tintje. Er zijn hoge gebouwen, luidruchtige bazaars, opzichtige sportauto's en eenmans riskjas.

De Pettah bazaar is zonder enige twijfel de bazaar voor de verwende winkelaars, met redelijke prijzen.

Andere interessante plekken zijn het nationale museum, het onafhankelijkheidsgebouw, en het parlementaire complex op Kotte.

Bentota

Bentota is een goed ontwikkelde toeristische bestemming, gelegen tussen een rivier en de zee. Dit is een uitstekende plek voor watersportliefhebbers. U kunt hier het hele jaar door goed waterskiën en windsurfen. Bentota heeft ook een prachtig strand en kirstalheldere zee.

Negombo

Een pittoresk dorpje aan de westkust is uitgegroeid tot een gezellig vissersdorpje met charme en karakter.

Een bezienswaardigheid in Negombo is de thuiskomst van de vissersvloot en de zeer gevarieerde vangst.

Negombo is de regio waar de Portugese invloeden uit de 16e en 17e eeuw nog duidelijk zichtbaar zijn. O.a het rooms-katholieke geloof is hier nog sterk aanwezig.

Ook bekend is het fort van Negombo, gebouwd door de portugezen, veroverd door de Nederlanders en later gebruikt door de Engelsen als gevangenis. Deze bestemming heeft het nu nog steeds.

Kalutara

Ooit was Kalutara het centrum van de specerijenhandel, tegenwoordig is het een van de mooiste badplaatsen van Sri lanka. Het stadje kent een rijke historie als oude hoofdstad van een Indische prins en ook vindt u hier talloze Portugese, Nederlandse en Engelse fortificaties uit de koloniale tijden.

Mount Lavinia

Mount Lavinia is een fraaie badplaats, ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Colombo gelegen. Naast de fraaie strand van de zogenaamde 'Golden Mile', is Mount Lavinia bekend om haar rijke historie. Een van de bekendste verhalen is dat van Sir Thomas Maitland, de gounverneur van het koloniale Ceylon (Sri Lanka) van 1805-1811. Deze gouverneur werd verliefd op een lokale danseres, iets wat in die tijd hoogst ongebruikelijk was voor een hoge Engelse officier. Volgens de legende liet Sir Thomas een tunnel bouwen vanuit zijn koloniale villa naar de waterput van het huis van de familie het danseresje. Op deze manier konden ze enkele jaren bij elkaar zijn. Uiteindelijk werd het bekend en werd Sir Thomas overgeplaatst naar Malta, waar hij uiteindelijk als oude vrijgezel stierf. De tunnel werd in 1920 gesloten en de koloniale villa van de gouverneur werd het middelpunt van het stadje Mount Lavinia. De villa is tegenwoordig het beroemde Mount Lavinia Hotel en hier vindt u een standbeeld van Lady Lavinia zoals het danseresje uit de legende later werd genoemd.

Kalpitiya

Kalpitiya is een stadje gelegen op het gelijknamige schiereiland Kalpitiya, in de provincie Puttalam, aan de noordwestkust van Sri Lanka. De streek staat bekend vanwege de fraaie lagunes, de dolfijnen, walvissen en de vele vogelsoorten die de lagunes bezoeken.

Beruwela

Beruwela is een kleine badplaats aan zuidwestkust van Sri Lanka. De naam Beruwala betekent letterlijk 'het zeil laten zakken'. Het dorpje is de plaats waar i de 8e eeuw de eerste handelaren aankwamen. Doordat de baai vrijwel het hele jaar geschikt voor zwemmen en watersport is Beruwela tegenwoordig een van de meest populaire badplaatsen van Sri Lanka.

Induruwa

Induruwa is een rustig vissersplaatsje, weg van alle drukte, maar toch op korte afstanden van hotspots als Negombo en Colombo. Geniet van de eindeloze, verlaten stranden, het pittoreske vissersleven en de prachtige natuur.

Waduwwa

Waduwwa is een fraaie badplaats aan de westkust van Sri Lanka. Eindeloos lange stranden, wuivende palmen en een kristalheldere zee, kortom: alle ingredienten voor een heerlijke strandvakantie!

Neem contact op