Streekinformatie

Oostkust Sri Lanka

hindu-tempel-trincomalee-srilankatravel

Oostkust

De oostkust van Sri Lanka is nog grotendeels onontdekt door het toerisme. Toch vindt u zeker ook hier prachtige stranden en indrukwekkende historische plaatsjes als bijvoorbeeld Trincomalee. Ook is het Pigeon Island zeker een bezoekje waard!

Bezienswaardigheden in Oostkust Sri Lanka

Trincomalee

Trincomalee, ook wel verkort tot Trinco, heeft een eeuwenoude historie. Het plaats heette oorspronkelijk Gokanna en was een belangrijke haven voor de toenmalige koning. Tussen 1623 en 1895 werd Trinco achtereenvolgens bezet door Portugezen, Hollanders, Fransen en uiteindelijk de Britten. Uit deze tijd stamt het VOC-Fort Frederick dat u nog steeds kunt bezoeken.
Tegenwoordig is Trincomalee vooral bekend vanwege haar schitterende stranden. U kunt hier heerlijk relaxen aan het strand, snorkelen, zwemmen, en zelf walvis-spotten.

Nilaveli

Nilaveli is een prachtige badplaats met enkele van de mooiste, ongerepte stranden van Azië. Voor de kust van Nilaveli ligt het Pigeon Island, een tropisch eilandje waar u prachtig kunt snorkelen. Het eiland is tevens een broedplaats voor trekvogels.

Neem contact op