Malediven

malediven-srilanka-travel

Malediven

De Malediven zijn een eilandengroep van ruim 1190 koraaleilanden gegroepeerd in een ring van 26 atols. U vindt hier de meest prachtige stranden, kristalheldere wateren en een rijk onderwaterleven.

Op de vele eilandjes vindt u de mooiste resorts, ideaal voor een schitterende strandvakantie of een onvergetelijke huwelijksreis!

De temperatuur op de Malediven ligt het hele jaar door rond de 29 graden. De beste tijd van het jaar om de Malediven te bezoeken is in de droge tijd tussen december en april. De natste periode is rond juli & augustus. Dan vallen er korte maar hevige regenbuien, waarna de zon al gauw weer schijnt.

Lahviyani Atol

De Lahviyani Atol bestaat uit 54 eilandjes waarvan er slechts 5 bewoond zijn. De hoofdstad van de atol ligt op het eiland Naifaru.

Meemu Atol

De Meemu Atol staat ook wel bekend als de Mulak Atol of Mulakatolhu. De atol telt 33 eilandjes, waarvan er 9 bewoond zijn. U vindt er een eeuwenoude moskee en ook van histoirsch belang is het wrak van de Kalhuohfummi uit 1573, dat voor de kust van het eiland Kolhuvaariyaafushi ligt.

Zuid-Male Atol

De Zuid-Malé Atol vormt samen met de Noord-Malé Atol de provincie Kaafu Atol. De Zuid-Malé Atol ligt net onder het eiland Malé met de gelijknamige hoofdstad.

Noonu Atol

De Noonu Atol ligt in het noorden van de Malediven. De hoofdstad van de atol is Manadhoo. De atol telt 71 eilandjes waarvan er 13 bewoond zijn.

Baa Atol

De Baa Atol is een eilandengroep die op ongeveer 100km ten noordwesten van de hoofdstad Malé ligt. De hier aanwezige hotels zijn te bereiken per watervliegtuig.

Noord-Ari Atol

De Ari Atol is een van de grootste in het westen van de Malediven Archipel en ligt op 30 minuten vliegen per watervliegtuig van de hoofdstad Malé. De Ari Atol is een van de belangrijkste toeristische gebieden van de Malediven en het noordelijke gedeelte telt 33 eilandjes. Hiervan zijn er slechts 8 bewoond.

Zuid-Ari Atol

De Ari Atol is een van de grootste in het westen van de Malediven Archipel en ligt op 30 minuten vliegen per watervliegtuig van de hoofdstad Malé. De Ari Atol is een van de belangrijkste toeristische gebieden van de Malediven en het zuidelijke gedeelte bestaat uit 49 eilandjes.

De Malé Atol bestaat uit een noordelijk en zuidelijk gedeelte en staat ook wel bekend als de Kaafu Atol. Op de onbewoonde eilanden van de Noord-Malé Atol vindt u diverse resorts.

Neem contact op